menu close menu

Kokoro Brasov - Cel mai titrat club de autoaparare din Transilvania. Autoaparare pentru copii, femei si adulti.

Ju Jitsu – Arta apararii

Arta martiala japoneza axata pe lupta corp la corp ca si autoaparare impotriva atacurilor cu diverse arme sau lovituri, a carei specific consta in folosirea fortei si greutatii adversarului impotriva acestuia.

Acest stil s-a dezvoltat in perioada Japoniei feudale, fiind folosit de samurai pentru a combate cu mana goala atacurile adversarilor inarmati sau echipati cu armura.
In traducere Ju Jitsu inseamna “arta blanda, arta de a-l face pe adversar mai bland, subliniindu-se astfel folosirea energiei adversarului (si nu confruntarea directa a acesteia) pentru imobilizarea sau neutralizarea prin proiectari, tehnici articulare, fixari, strangulari sau alte procedee. Acesta a evoluat si a fost dezvoltat, din el desprinzandu-se discipline de prestigiu ca si judo, aikido sau brazilian jiu jitsu.
Punctul forte al acestui sistem de antrenament este reprezentat de faptul ca participarea la antrenamente nu depinde de varsta, sex, greutate sau forta, deprinderea unei tehnici corecte fiind singura conditie pentru ca acest stil sa dea rezulate reale.

1 septembrie 2013 | Stiri sportive | 0

Lasă un răspuns