menu close menu

Retrospectiva evolutiei lui Adi Boglut la Campionatul Mondial de Ju Jitsu – Abi Dhabi.2021

Adi a fost inscris in concurs la categoria U21, -62kg, cu 18 sportivi pe categorie, sportivi din 11 tari, de pe 3 continente …Adi trece proba cantarului cu 61,700 kg, iar tragerea la sorti in trimite in singurul meci preliminar din categorie cu sportivul din Kazakstan BATYRKHAN OLZHAS, sportiv foarte puternic si bine pregatit pe partea de judo. Stiind acest detaliu despre el decidem sa abordam o strategie de lupta in picioare pe partra 1, partea de katare si sa-l impiedicam sa-si faca jocul pe judo. Cu o indrumare atenta si riguros respectata, Adi câstiga acest meci cu scorul de 14-0.

Trecem in turul doi cu sportivul rus FOZILOV SALOKHIDDINFOZILOV SALOKHIDDIN pe care il conducem cu scorul de 28-4 dar cele 3 interventii medicale ale medicului de saltea, ne opreste drumul spre reusita, spre victorie dand decizia de oprire a meciului in conditiile in care Adi nu avea nici o problema medicala grava. In aceste conditii Adi intra in recalificari si este obligat sa lupte pentru medalia de bronz.

Astfel in urmatorul meci il intalneste pe sportivul italian VALLONE KEVIN, o veche cunostinta a noastra. Un sportiv pe care la intalnit la Campionatul European din Germania cu care avea 2 confruntari directe, amandoua castigate de Adi. Si de aceasta data Adi se impune cu scorul de 15-11.

Meciul 4 este meciul cu francezul LOMBARD DANY, un sportiv foarte valoros , sportiv cu care Adi s-a intalnit in semifinala de la europene si a pierdut-o in ultimele secunde. Dupa acel meci Adi isi dorea revansa si acum s-a ivit momentul. Strategia meciului a fost sa-l incurce pe francez sa lupte in partea 3 partea de lupta la sol, strategie pe care Adi i-o impune francezului si il impiedica atat pe partea 1 partea de karate , cat si pe partea de judo. Adi castiga detasat cu scorul de 21-8.

In meciul cu nr.5 intalnim Campionul Mondial de Ne Waza 2019 ( lupta la sol), un sportiv din Thailanda- KUNTONG SUWIJAK un sportiv foarte puternic, bun luptator pe partea de judo si lupta la sol. Dupa o analiza a meciurilor vazute premergator, Adi doreste sa faca un meci pe toate partile, reusind sa ia puncte pe partea 1, proiectare pe partea de judo si se impune castigand cu 19-7.

Ultimul meci, cel pentru medalia de bronz il aduce prea repede pe saltea dupa meciul cu thailandezul cu acelasi sportiv rus FOZILOV SALOKHIDDIN.

Dupa 5 meciuri grele Adi fiind obosit atat fizic, cat si pshic termina meciul la un scor strans de 20-18 in favoarea sportivului rus. Chiar daca a pierdut aceasta medalie pe care s-o dorea foarte mult, Adi e multumit ca a avut o evolutie frumoasa, o evolutie spectaculoasa si o experienta extraordinara traita pe tatami .. Adi este mandru ca din 6 meciuri avute, a castigat 4, a pierdut 1 prin tactical medical, si 1 meci care il duce pe locul 5 mondial.

Felicitari Adi pentru toata evolutia ta.

Felicitari pentru exemplul pe care-l dai sportivilor din club si iti dorim succes pe mai departe.

Continua asa si daca acum nu ai reusit, sigur esti pe drumul care intr-o zi te va duce si pe podium mondial.

8 noiembrie 2021 | Stiri sportive | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*