menu close menu

jujitsu_japan

Ju Jitsu este un stil de arte martiale japonez  axat pe lupta corp la corp ca si autoaparare impotriva atacurilor cu diverse arme sau lovituri, a carei specific consta in folosirea fortei si greutatii adversarului impotriva acestuia.

Aceast stil s-a dezvoltat in perioada Japoniei feudale, fiind folosita de samurai pentru a combate cu mana goala atacurile adversarilor inarmati sau echipati cu armura.

In traducere Ju Jitsu inseamna „arta blanda„, subliniindu-se astfel folosirea energiei adversarului (si nu confruntarea directa a acestuia) pentru imobilizarea sau neutralizarea prin proiectari, tehnici articulare, fixari, strangulari sau alte procedee. Acesta a evoluat si a fost dezvoltat, din el desprinzandu-se discipline de prestigiu ca si judo, aikido sau brazilian jiu jitsu.

In contextul societatii actuale se impune acordarea de atentie activitatilor sportive si a disciplinei la copii. Programul scolar prelungit, orele de munca ale parintilor si multitudinea de tentatii extrascolare pot duce la omiterea educatiei fizice din educatia copilului, fapt care poate avea consecinte nefaste asupra dezvoltarii acestuia.

Cursul de autoaparare pentru copii se defineste prin activitate fizica intensa dar mai ales prin inocularea respectului, disciplinei si evidentierea potentialului specific fiecarui copil.

Astfel avantajele participarii copilului la aceste cursuri sunt:

  • Dezvoltarea calitatilor motrice ?i functionale, a coordon?rii mi?carilor, a echilibrului, a capacit?tii de orientare în spa?iu
  • Formarea deprinderilor de organizare, sustinere ?i colaborare, a spiritului de initiativ? ?i perseverent? în atingerea scopului
  • Intarirea sanatatii si a capacitatii de munca si dezvoltarea fizica armonioasa
  • Dezvoltarea creativitatii, adaptabilitatii si a spiritului de echipa
  • Cultivarea respectului si atentiei pentru profesor, specifice artelor martiale japoneze
  • Deprinderea de tehnici de autoaparare impotriva loviturilor sau procedeelor de imobilizare si deprinderea principalelor lovituri utilizate in artele martiale.

Punctul forte al acestui sistem de antrenament este reprezentat de faptul ca participarea la antrenamente nu depinde de varsta, sex, greutate sau forta, deprinderea unei tehnici corecte fiind singura conditie pentru ca acest stil sa dea rezultate reale.