menu close menu

Ju jitsu traditional japonez vs Jiu jitsu brazilian

Ju Jitsu Traditional

Ju Jitsu Traditional sau Ju Jitsu Japonez, cum mai este cunoscut, a fost dezvoltat de samurai cu mult timp in urma si se pare ca a fost importat in Japonia de chinezi sau indieni. Ju jitsu traditional se axeaza pe lovituri, proiectari si tehnici articulare, dar in mod deposebit pe autoaparare, scopul samurailor fiind de a crea un sistem de lupta  eficient in orice situatie.

Jiu Jitsu Brazilian

Jiu jitsu  mai este cunoscut si ca brazilian jiu jitsu, dar care se axeaza in mod deosebit pe lupta la sol. Fratii Gracie, brazilieni de origine, centuri negre in ju jitsu traditional japonez  au  eliminat aproape complet loviturile din arsenalul ju jitsu-lui si au creat un sistem special de punctaj in competitii care favorizeaza sportivul in lupta la sol.

Deci daca facem o analiza din cele spuse mai sus, putem spune ca ju jitsu traditional este mult mai complex deoarece cuprinde toate formele de lupta (in picioare, partea de proiectari, lupta la sol si cel mai important lucru forma de autoaparare din orice situatie).

SA NU UITAM ca JU JITSU TRADITIONAL JAPONEZ este PARINTELE JUDO-ului, AIKIDO-ului si JU JITSU-lui BRAZILIAN.

9 ianuarie 2018 | Stiri sportive | 0

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*